Tervetuloa Helecleaner blogiin!

Jos olet kiinnostunut ekologisesta siivouksesta, kierrätyksestä ja turvallisemmista puhdistusaineista, olet tullut oikeaan paikkaan.

Jaan blogissani tietoa kaikesta mikä liittyy ekologiseen kodinhoitoon.

Haluatko tietää

  • Miten käsittelet pyykkiäsi tekstiilejä säästäen.
  • Miten siivoat kotisi puti puhtaaksi käyttämättä raskaita kemikaaleja
  • Mitä ovat ympäristömerkit ja mitä ne tarkoittavat
  • Mitkä materiaalit ovat ekologisia, eettisiä ja turvallisia käyttää
  • Miten kierrätetään materiaaleja ja miten kierrätys kehittyy
  • Mistä löydän myrkyttömiä pesuaineita
  • Miten voin itse valmistaa myrkyttömiä pesuaineita

Kutsun sinut mukaan vähentämään kemikaalikuormaa.

Oletko miettinyt, kuinka paljon ja kuinka vaarallisia kemikaaleja kotonasi käytetään. Voit laskea siivouskomerosta löytämiesi pakkausten määrän. Kemikaalikuorma kodeissa on usein melkoinen.

Jokaiseen pieneen työvaiheeseen on olemassa jokin erityinen puhdistusaine. Siivouskaapin hyllyt ovat pullollaan eri aineita, joiden alkuperäistä käyttötarkoitusta ei kukaan enää muista. Onko tuttua?

Nämä kaikki aineet sisältävät kemikaaleja, joiden vaikutus ympäristöön on yleensä suuri ja negatiivinen. Nämä aineet myös höyrystyvät ilmaan ja kulkeutuvat meidän ja koko perheemme hengitysteihin aiheuttaen sairauksia ja herkistymistä. Tälle kaikelle sinun tulee laittaa nyt stoppi. Aloita uusi elämä ja opettele hoitamaan kotiasi ekologisesti.

Kutsun sinut mukaan vähentämään kulutusta

Kun hoidat kotiasi ja vaatteitasi ekologisilla menetelmillä saat materiaalit kestämään kauniina kauemmin. Näin vähennät kulutustasi luopumatta silti mistään. Saat tilalle puhtaan terveellisen sisäilman ja hyvin hoidetut aikaa ja kulutusta kestävät materiaalit.

Opastan sinulle myös mitä materiaaleja kannattaa suosia hankinnoissa. Valitse eettisesti ja ekologisesti valmistettuja materiaaleja, jotka ovat samalla kestäviä ja pestäviä. Näin vältyt hankkimasta jatkuvasti uutta ja rasittamasta ympäristöä ja kukkaroasi turhilla hankinnoilla.

Kutsun sinut kierrättämään materiaaleja

Olet varmasti kierrättänyt ainakin jotain materiaaleja elämäsi aikana. Kierrätys on kuitenkin hyvin kehittyvä teollisuuden ala nykyisin. Jatkuvasti otetaan käyttöön uusia menetelmiä, avataan uusia käsittelylaitoksia ja luodaan uutta sääntelyä. Tämän kaiken seuraaminen on työlästä. Haluan tuoda tänne blogiini sinun saatavillesi kaiken kiinnostavan mitä tapahtuu kierrätyksen saralla.