Mehiläisvahakääre; materiaali joka korvaa muovin ja paljon muuta

Mehiläisvahakääre on hyödyllinen tarvike varsinkin näin kesällä. Kesäretkillä ekokääreisiin voi pakata siististi retkitavaroita ja eväitä. Mehiläisvahakääre eli ekokelmu tuli kauppoihin jo jokunen vuosi sitten. Niiden suosio on pysynyt valveutuneissa piireissä aika vankkana. Suuren yleisön keskuuteen ekokääre ei vielä ole saapunut. Keittiö kun on niin konservatiivinen paikka; vanhoja, hyviksi koettuja tapoja ei ole helppo muuttaa.

Mehiläisvahakääreet ovat todella oivallinen ja ekologinen lahjaidea. Ostin lahjaksi tutuille mehiläisvahakääreitä ja toivon todellakin, että ne tulisivat käyttöön. Jälkeenpäin tuli mieleeni, että olisi tietysti pitänyt laittaa tämä käyttöohje/tsemppauskirjoitus mukaan.

Mitäpä jos yritetään tässä perustella tavalliselle kotikokkaajalle, miksi mehiläisvahakääre on hyvä ja käytännöllinen keittiövaruste.

Jatka lukemista ”Mehiläisvahakääre; materiaali joka korvaa muovin ja paljon muuta”

Sitruunahappo on monipuolinen kodin kemikaali

Sitruunahappo on etikan ohella eräs käytetyimmistä hapoista kodeissa. Moni meistä on ainakin joskus käyttänyt sitruunahappoa. Koska haluan aina perehtyä kemikaaleihin hieman tarkemmin, päätin kirjoittaa teille syventävän artikkelin sitruunahaposta.

Jatka lukemista ”Sitruunahappo on monipuolinen kodin kemikaali”

Glyseriini eli glyseroli kodinhoidossa

Glyseriini on aine, jota yleensä ei löydy siivouskaapista. Minulla glyseriini kuuluu perustarvikkeisiin, sillä käytän sitä kotikosmetiikan valmistuksessa. Kosmetiikan raaka-aineena glyseriini on yksi parhaista. Tiesitkö, että glyseriiniä voi käyttää myös siivoukseen ja kodinhoitoon.

Olen esitellyt sinulle aikaisemmin ruokasoodan, etikan sekä viinikiven. Glyseroli on neljäs turvallinen tehoaine ekologiseen siivouskaappiisi. Tässä artikkelissa kerron sinulle mitä glyseroli on. Annan sinulle myös hyödyllisiä vinkkejä, kuinka käyttää glyserolia kodinhoidossa.

Jatka lukemista ”Glyseriini eli glyseroli kodinhoidossa”

Viinikivi; 10 vinkkiä viinikiven käyttöön siivouksessa

Viinikivi on tuote, josta monet eivät ole kuulleetkaan. Vielä parisen vuotta sitten viinikiveä oli hankala löytää Suomesta. Nyt sitä on onneksi yleisesti saatavilla monissa liikkeissä.

Meillä Suomessa ekologiseen kodinhoitoon on totuttu käyttämään etikkaa ja ruokasoodaa. Suosittelen sinua ottamaan tehokaksikoon mukaan kolmannen jäsenen; viinikiven. Miten viinikiveä voi hyödyntää kodinhoidossa? Tässä artikkelissa avaan sinulle hieman viinikiven arvoitusta.

Jatka lukemista ”Viinikivi; 10 vinkkiä viinikiven käyttöön siivouksessa”

Kuinka poistat epämiellyttävät hajut tekstiileistä?

Hajujen poisto tekstiileistä alkaa olla yleisin ongelma, johon minulta toivotaan vastausta. Tekstiilien hajuongelmat ovat selkeästi lisääntyneet. Hajuongelmaan on olemassa monia syitä, joita tässä artikkelissa lähden hieman avaamaan.

Miten hajuja sitten voi poistaa tekstiileistä? Se onkin hieman vaativampi tehtävä. Hajujen pistoon tekstiileistä on olemassa joitakin ihan turvallisia niksejä joista kerron kohta lisää.

Jatka lukemista ”Kuinka poistat epämiellyttävät hajut tekstiileistä?”

Lasin kierrätys

Lasi on yksi yleisimmistä kierrätettävistä materiaaleista. Olen itse kierrättänyt lasia niin kauan kuin muistan. Lasin kierrätys on Suomessa myös varsin hyvin järjestetty. Kierrätyspisteitä on kaikkialla, helposti tavoitettavissa.

Oletko koskaan tullut miettineeksi, miksi lasia kierrätetään? Mitä kierrätyslasista oikein valmistetaan? Kierrätyksessä ei oikein ole ideaa, jos kierrätysmateriaalista ei pysty valmistamaan järkeviä tuotteita, joilla olisi kysyntää.

Lasin kierrätys on muuttunut paljonkin vuosien saatossa. Nyt lähdemme katsomaan, mitä lasin kierrätykselle kuuluu tänään.

Jatka lukemista ”Lasin kierrätys”

Parittomat sukat; minne sukat katoavat ja mitä tehdä parittomilla sukilla?

Minne katoavat sukkien parit? Se on ehkäpä kaikkien aikojen arvoituksellisin mysteeri kodeissa. Harmittavinta on se, että sukista toinen jää nyt tarpeettomaksi. Parittomat sukat ovat usein haaste myös intohimoisille kierrättäjille. Mitä niistä voisi tehdä?

Älä kuitenkaan heitä paritonta sukkaa heti pois. Parittomille sukille runsaasti muuta käyttöä. Tässä postauksessa kerron sinulle muutaman vinkin, miten voit hyödyntää parittomia sukkia.

Jatka lukemista ”Parittomat sukat; minne sukat katoavat ja mitä tehdä parittomilla sukilla?”

Kivitason hoito

Kivitasot ovat hyvin suosittuja kodeissa. Aikaisemmin kivitaso hankittiin keittiön työpöydäksi. Nyt kivitaso on hyvä ratkaisu, minne vaan kodissa. Kivitaso on hygieeninen, kestävä ja kaunis materiaali. Kivitason hoito on suhteellisen helppoa. Kivitason hoidossa on kuitenkin omat niksinsä. Miten pidän kivitasoni kauniina ekologisilla aineilla?

Jatka lukemista ”Kivitason hoito”

Äiti Maan Päivä; miten aiot juhlistaa sitä?

Tiedätkö, mikä on Äiti Maan päivä?

Äiti Maan päivää on vietetty jo puoli vuosisataa.  Sitä vietetään nykyisin kaikkialla maailmassa. Äiti Maa sai oman päivänsä jo vuonna 1970. Päivä vakiintui kansainväliseksi ympäristöpäiväksi. YK:n kaikki jäsenmaat, Suomi mukaan luettuna, lupasivat palauttaa maapallolle sen terveen ekosysteemin. Miten Äiti Maan päivää vietetään? Siitä kerron seuraavaksi.

Jatka lukemista ”Äiti Maan Päivä; miten aiot juhlistaa sitä?”

Kunnosta vanha pihakalusto!

On taas se aika vuodesta, kun pihamaita, kukkapenkkejä ja puutarhaa kunnostetaan talven jäljiltä. Myös pihakalusteet, penkit, tuolit ja pöydät tarvitsevat huomiota. Nyt katsomme miten pihakalusteet ovat selvinneet talvesta. Miten vanhoista puukalusteista saa kunnostamalla kuin uudet?

Jatka lukemista ”Kunnosta vanha pihakalusto!”