Ennen silitys kuului olennaisena osana kodin viikkorutiineihin. Kaikki jotka suinkin osasivat, silittivät itse vaatteensa. Silitystaidon puute oli aikoinaan syy viedä vaatteet pesulaan. Silittämättömiä vaatteita ei oltu totuttu näkemään. Ryppyiset paidat ja mekot pistivät heti silmään. Monet pitävät silittämistä myös tylsänä puuhana, johon ei riitä mielenkiinto. Silitystä käsittelevässä juttusarjassa haluan nostaa vaatteiden silittämisen taas sille kuuluvaan arvoonsa.
Olen jakanut silitystä käsittelevän artikkelini useaan osaan. Tässä osassa kerron sinulle, mitä tekstiilejä kannattaa silittää ja mitä hyötyä silittämisestä on? Vaatteiden silitys tuo mukanaan muitakin etuja kuin vain ryppyjen katoaminen. Lue eteenpäin niin saat tietää lisää silittämisestä!

Miksi olemme luopuneet vaateiden silittämisestä?
Monikaan ei nykyisin silitä vaatteitaan. Moni ei enää edes omista silitysrautaa. Syitä tähän on monia. Yksi syy saattaa olla se, että nykyisin tekstiileiltä vaaditaan helppohoitoisuutta. Silitystä vaativia tekstiilejä ei mielletä helppohoitoisiksi.
Toinen tärkeä syys silityksestä luopumiseen on aika. Nykyaikainen elämä on entistä kiireisempää. Aika ei yksinkertaisesti riitä vaatehuoltoon. Vaatteiden pesu on riittävän työllistävää menelle. Silittämine katsotaan turhaksi puuhasteluksi josta voi hyvin tinkiä.
Vaikka tekstiilien helppohoitoisuutta lisätään, en usko, että pääsemme kokonaan eroon silittämisestä. Jokapäiväisessä käytössämme paljon tekstiilejä, jotka selvästi hyötyvät pesun jälkeisestä käsittelystä. Koska silittäminen ei ole aivan kaikille tuttua, jokapäiväistä puuhaa, sen teoriakin on osittain unohtunut.
Jatka lukemista ”Vaatteiden silitys; turha vai tarpeellinen työvaihe”