Mihin pyykinhuuhteluainetta tarvitaan?

Pyykinhuuhteluaine on tuote, jota on totuttu käyttämään kaikille vaatteille. Pyykinhuuhteluaine on osa pyhää pyykinpesurituaalia. Huuhteluaineen merkitys on jäänyt monelle hämäräksi.

Miksi huuhteluainetta käytetään? Pitääkö sitä käyttää kaikelle pyykille? Voiko huuhteluaine vahingoittaa pyykkiä? Näihin kysymyksiin löytyy vastaukset tästä artikkelistani.

Jatka lukemista ”Mihin pyykinhuuhteluainetta tarvitaan?”

Kirjojen kierrätys

Kierrätys ja jo olemassa olevien tavaroiden hyödyntämine on yksi suuri ekoteko. Kierrätyksessä on omat ongelmansa. Toisia tavaroita on hyvin vaikea, ellei mahdotonta kierrättää järkevästi. Onneksi on myös tavaroita, joiden kierrättäminen on enemmän kuin järkevää. Kannattaa siis aloittaa kierrättäminen siitä helpoimmasta päästä. Siksi nyt aiheenani onkin kirjojen kierrätys ja niiden kierrättämiseen erikoistuneet liikkeet eli divarit.

Jatka lukemista ”Kirjojen kierrätys”

Lumityöt; arjen hyötyliikuntaa

Talvea on dominoinut aika runsas lumentulo ja siitä seurauksena usein massiiviset lumityöt. Tämän talven lumentulo varsinkin eteläisessä Suomessa on yllättänyt monet. Viime talvi oli lähes lumeton täällä etelässä ja monet tuudittautuivat ajatukseen, ettei kunnon talvia enää nähdä, ei ainakaan Etelä- Suomessa.

Lumityöt eivät kuitenkaan ole pelkkä riesa. Aika paljon ratkaisee myös asenne ja oikeat välineet. Lumitöistäkin voi nauttia monella tapaa. Seuraavaksi kokemuksiani talven lumitöistä!

Jatka lukemista ”Lumityöt; arjen hyötyliikuntaa”

Kotivarasto; helpotus vai ansa?

Moni unelmoi kunnollisesta varastotilasta. Varastotilassa on kuitenkin puolensa. Iso kotivarasto voikin olla ansa, josta on hyvin vaikea päästä eroon. Nykyisin on hyvin helppo kasvattaa tavaramäärä siihen pisteeseen, että se ei enää mahdu asuintiloihin. Onko lämmin, tilava kotivarasto ratkaisu ongelmaan? Mitä tavaroita kannattaa varastoida? Milloin varasto on turha tai jopa haitallinen?

Jatka lukemista ”Kotivarasto; helpotus vai ansa?”

Tahranpoisto matosta

Matot ovat tekstiilejä, joiden tahraantumista on vaikea välttää. Riippumatta siitä, miten varovainen olet, ennemmin tai myöhemmin löydät ikävän tahran matosta. Tahranpoisto matosta ei olekaan ihan helppo juttu. Matot ovat isoja ja muutenkin hankalia puhdistaa. Vain harvoin voit heittää mattosi pesukoneeseen. Miten saat tahrat irti matoistasi ja vieläpä ympäristöystävällisin menetelmin?

Jatka lukemista ”Tahranpoisto matosta”

Markettien ekopesuaineet

Suurin osa meistä, minä mukaan lukien, asioimme säännöllisesti marketeissa. Marketeissa valikoimat ovat laajat ideana, että kaiken saa saman katon alta. Meille ekotuotteiden kuluttajille marketit eivät aina ole niitä parhaita paikkoja tehdä ostoksia. Markettien ekopesuaineet ovat olleet usein viherpesua tai muuten pettymys. Ekologinen kuluttaminen ei kuitenkaan enää ole vain marginaaliryhmien juttu. Siitä on tullut jo lähes valtavirtaa. Lähdin tutustumaan markettien ekopesuainevalikoimaan ja mitä sieltä löytyikään!

Jatka lukemista ”Markettien ekopesuaineet”

Pikamuoti; mitä se on ja miksi se on huono asia?

Pikamuoti ja siihen liittyvä kansainvälinen teollisuus on merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Muotiteollisuus tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin kansainvälinen lentoliikenne ja meriliikenne yhteensä. Muotiteollisuus myös kuluttaa toiseksi eniten maailman vesivarantoja. 

Jatka lukemista ”Pikamuoti; mitä se on ja miksi se on huono asia?”

Kenkienhoito pidentää jalkineiden käyttöikää

Kenkienhoito on erityisen tärkeä asia näin talvella. Talvikengät säilyvät lämpöisinä ja kauniina vain hyvällä hoidolla. Tämä artikkeli on postattu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2020. Käsittelin silloin ahetta talvikenkien varastoinnin näkökulmasta. Jaan tämän teille uudestaan sillä tässä on hyviä ohjeita ihan päivittäiseen kenkienhoitoon. Ankarat talvisäät näkyvät herkästi kenkiesi kunnossa.

Kenkienhoito käsittää monta työvaihetta, jotka kannattaa tehdä oikeassa järjestyksessä. Näin kengät pysyvät puhtaina ja huolitellun näköisinä. Seuraavaksi käymme läpi kaikki kenkienhoidon 3 tärkeää työvaihetta.

Jatka lukemista ”Kenkienhoito pidentää jalkineiden käyttöikää”

Lakanat; oletko hankkimassa uusia lakanoita?

Olen pitkään unelmoinut uusista, korkealaatuisista lakanoista. Lakanoiden hankintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Siksi tutkin hieman tarkemmin saatavilla olevaa lakanatarjontaa. Luonnollisia lakanamateriaaleja on tullut kauppoihin runsaasti. Lakanamateriaalin valinnalla voit ottaa kantaa ekologisiin asioihin. Eri kuiduilla on hyvin erilainen hiilijalanjälki.

Laadukkaisiin lakanoihin kannattaa myös uhrata hieman rahaa. Hyvää ja laadukasta ei halvalla saa, valitettavasti. Hyvät lakanat kestävät kauan eikä niitä välttämättä tarvitse hankkia valtavia määriä. Lähden nyt penkomaan lakanoiden maailmaa. Miten löydän itselleni hyvät, kestävät ja ekologiset lakanat?

Jatka lukemista ”Lakanat; oletko hankkimassa uusia lakanoita?”

Mehiläisvahakääre; materiaali joka korvaa muovin ja paljon muuta

Olen jonkin aikaa käyttänyt keittiössäni mehiläisvahakääreitä. Niillä voi kätevästi korvata muovikelmut sekä painavat kannet ja lautaset säilytysastioiden päällä. Mehiläisvahakääre eli ekokelmu tuli kauppoihin jo jokunen vuosi sitten. Niiden suosio on pysynyt valveutuneissa piireissä aika vankkana. Suuren yleisön keskuuteen ekokääre ei vielä ole saapunut. Keittiö kun on niin konservatiivinen paikka; vanhoja, hyviksi koettuja tapoja ei ole helppo muuttaa.

Mehiläisvahakääreet ovat todella oivallinen ja ekologinen lahjaidea. Ostin lahjaksi tutuille mehiläisvahakääreitä ja toivon todellakin, että ne tulisivat käyttöön. Jälkeenpäin tuli mieleeni, että olisi tietysti pitänyt laittaa tämä käyttöohje/tsemppauskirjoitus mukaan.

Mitäpä jos yritetään tässä perustella tavalliselle kotikokkaajalle, miksi mehiläisvahakääre on hyvä ja käytännöllinen keittiövaruste.

Jatka lukemista ”Mehiläisvahakääre; materiaali joka korvaa muovin ja paljon muuta”