Hei, minä olen Outi!

Olen miettinyt ympäristöä ja omia valintojani ympäristön kannalta aivan siitä asti, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin. Ymmärsin silloin, että minun valinnoillani on erittäin paljon merkitystä. Se, mitä puhdistusaineita käytän ja mitkä siivoustekniikat valitsen vaikuttaa suoraan ympäristööni.

Olen tutkinut ja testannut vuosien aikana parhaat mahdolliset luontoa säästävät menetelmät pyykinpesuun, vaatehuoltoon, ja siivoukseen.

Olen opiskellut ekologista kodinhoitoa itsenäisesti yrityksen ja erehdyksen kautta. Ekologista kodinhoitoa ei varsinaisesti opeteta vielä missään. Se on aivan uskomattoman harmillinen asia, sillä monet nuoret, jotka muuttavat omaan kotiin haluaisivat muuttaa omia toimintamallejaan ympäristöystävällisemmiksi. Myös monet jo vuosia omaa kotiaan hoitaneet ihmiset haluavat vaihtaa toimintamallinsa vastaamaan yhteiseen ympäristöhaasteeseemme.

Päätin siis perustaa tämän blogin, jossa voin jakaa vuosien kerryttämää tietämystäni kodinhoidosta, kierrätyksestä ja ekologisesta kodinhoidosta yleensäkin.

Ekologisten asioiden lisäksi harrastan kaikkea mikä on lähellä luontoa. Olen saanut yrttiterapeutin koulutuksen. Hyödynnän yrttituntemustani toisessa blogissani osoitteessa www.helenatur.com joka käsittelee kotikosmetiikan raaka-aineita. Olen myös kirjoittanut aiheesta kirjan Kotikosmetiikan Raaka-aineet ja Valmistus. Kirja julkaistiin syksyllä 2018. Rakastan siis myös kirjoittamista ja tiedon jakamista. Haluaisin jakaa kaiken sen minkä tiedän myös sinulle.

Olen intohimoinen puutarhanhoitaja. Minulla on kaksi puutarhaa, joista toinen sijaitsee maalla ja toinen kaupungissa.

Pidän metsäpuutarhoista ja luonnonmukaisista puutarhoista, jotka niveltyvät saumattomasti ympäröivään luontoon ja maisemaan. Puutarhoissani kasvattelen pääasiassa koristekasveja sekä tietysti yrttejä. Puutarhanikin pyrin hoitamaan mahdollisimman ekologisesti hyödyntämällä kompostointia ja välttelemällä myrkyllisiä ja luonnolle haitallisia aineita. Kompostoinnista tulen varmasti kirjoittamaan täälläkin.En kuitenkaan halua puhua varsinaisesta puutarhanhoidosta tässä blogissa. Se on toisen blogin paikka, ehkä joskus myöhemmin.