Tietosuojakäytäntö ja evästeet

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://helecleaner.com

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Keräämme henkilöiden sähköpostiosoitteita sekä etunimiä postituslistalle liittämistä varten. Saamme myös evästeiden kautta yksilöimätöntä tietoa sivulla vierailleiden henkilöiden määristä sekä vierailuajoista.

Evästeet keräävät sivuston käyttötietoja kuten linkkien klikkaamisia ja Helecleaner-sivuston sivuja, joilla olet vieraillut. Evästeet myös rekisteröivät kuinka kauan ja koska sivuilla on vierailtu. Sivustolla vierailija paikallistuu maan tarkkuudella. Analyyseistä ei kuitenkaan paljastu sivustolla vierailleen henkilöllisyys.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään, onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Kun sivuston käyttäjät käyttävät yhteydenottolomaketta heidän sähköpostiosoitteensa sekä nimensä jäävät sivustonpitäjän haltuun vuodeksi. Näitä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille lukuun ottamatta viranomaisten pyyntöjä. 

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee, tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan, kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään, asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa, tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta, jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Helecleaner-sivuston käyttämä analytiikka

Google Analytics

Facebook Pikseli

Kenelle jaamme tietosi

Helecleaner-sivusto/ Outi Lempa luovuttaa asiakastietoja voimassa olevan lainsäädännön turvin. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta eteenpäin. Poikkeuksena ovat ainoastaan viranomaisten pyynnöt. Tietoja ei luovuteta Euroopan talousalueen tai Euroopan Unionin ulkopuolelle. Sivustomme sijaitsee Suomessa olevalla palvelimella.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan, milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus. Ennen valituksen tekemistä kannattaa kuitenkin ensin keskustella asiasta tämän sivuston ylläpitäjän (Outi Lempa) kanssa osoitteessa ctchelecleaner@gmail.com

Valituksen voi tehdä valvontaviranomaiselle https://tietosuoja.fi/yhteystiedot

Minne lähetämme tietosi

Helecleaner-sivusto/ Outi Lempa luovuttaa asiakastietoja voimassa olevan lainsäädännön turvin. Tämä tarkoittaa sitä, että mitään asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta eteenpäin. Poikkeuksena ovat ainoastaan viranomaisten pyynnöt. Tietoja ei luovuteta Euroopan talousalueen tai Euroopan Unionin ulkopuolelle. Sivustomme sijaitsee Suomessa olevalla palvelimella.

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Sivuston ylläpitäjän yhteystiedot

Helecleaner-sivusto, Outi Lempa, ctchelecleaner@gmail.com

Rekisteritietojen säilytysajat

Käymme läpi asiakasrekisterin vuosittain ja poistamme sieltä tiedot, joita ei ole enää tarpeen säilyttää.

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Asiakasrekisteriin on pääsy vain allekirjoittaneella (Outi Lempa). Asiakasrekisteri on suojattu salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia säilytetään lukitussa paikassa. Salasanat vaihdetaan säännöllisesti 4-6 kuukauden välein.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Mahdollisen tietosuojamurron sattuessa Helecleaner-sivusto ilmoittaa asiasta ensi tilassa kaikille rekisterissä oleville henkilöille.

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Blogikirjoituksissa sekä viikkokirjeissä saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolien sivuille. Helecleaner/ Outi Lempa ei vastaa kolmansien osapuolien verkkosivustoista ja niiden turvallisuudesta. Jokainen käyttäjä voi itse harkita potentiaaliset riskit klikatessaan tällaista linkkiä.

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Asiakasrekisteriin on pääsy vain allekirjoittaneella (Outi Lempa). Asiakasrekisteri on suojattu salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia säilytetään lukitussa paikassa. Salasanat vaihdetaan säännöllisesti 4-6 kuukauden välein.

Rekisteriselosteen ja tietosuojan tarkistaminen

Rekisteriseloste ja tietosuojakäytännöt tarkistetaan kahdesti vuodessa vastaamaan sen hetkistä tilannetta. Viimeinen tarkistuspäivä näkyy aina lomakkeella.

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Suomen henkilötietolaki (523/1999),

10 § Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (917/2014)