En ole vuosiin ostellut joululahjoja mutta tämä joulu tekee poikkeuksen. Joululahjaostoksilla on erittäin hyvä mahdollisuus auttaa muita tekemällä oikeita valintoja. Olen päättänyt antaa joululahjaksi läheisilleni vain kotimaista. Haluan myös, että joululahjoiksi hankkimani tuotteet ovat mahdollisimman ekologisia.

eettiset-joululahjat
Kuva Kieran White on Unsplash

Osan lahjarahoista haluan käyttää hyvän mielen lahjoihin eli hyväntekeväisyyteen. Vuosi 2020 on ollut hyvin raskas meille kaikille. Kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevat ovat kärsineet vallitsevasta tilanteesta eniten. Siksi haluan satsata hieman myös hyväntekeväisyyteen. Esittelen sinulle monta hyvää tapaa auttaa ja siten viedä joulumieltä jokaiseen kotiin.

Kotimaiset pehmeät paketit

Kaino Neuleet         

Kaino on suomalainen tuotemerkki, josta löytyvät myös ihanat neuleet talveksi. Kaino lupaa myös räätälöidä sinulle omanlaisesi neuleen. Kainon valikoima on laaja. Neuleiden lisäksi Kaino valmistaa vaatteita naisille ja miehille. Heiltä löytyy myös korjaus- ja huoltopalvelu.

Ruskovilla

Ruskovilla on 40-vuotias perheyritys joka valmistaa neulosvaatteita villasta, silkistä ja luomupuuvillasta. Valikoimista löytyy lämpöisiä alusasuja koko perheelle.Ruskovillan toimipaikka on Artjärvellä jossa heillä on myös tehtaanmyymälä.

Tamsilk

Tamsilk valmistaa tuotteensa omassa tehtaassa Kangasalla. Tamsilkin lämpöiset villasilkki kerrastot ovat suosittu joululahja jota toivotaan paljon. valikoimissa on kuitenkin hyvin paljon muitakin tuotteita ja koko perheelle.

Lapin eksotiikkaa

Maahisen tyvär on Lappilainen taiteilija. Taiteilijan kuuluu tauluja, koruja sekä Lapin villiyrteistä valmistettua kosmetiikkaa ja yrttiteetä. Lapin tyvär valmistaa myös aitoja Lapin shamaanirumpuja.

Shamaanirumpu on esine, jota ei pitäisi koskaan ostaa lahjaksi. Se pitää aina hankkia itse omaan käyttöön. Aidon shamaanirummun avulla voi palauttaa itsensä takaisin Äiti Maan yhteyteen.

Kaunista kotiin

Vakkapuoti

Vakkapuoti on paikka, jossa valmistuu upeat, perinteiset suomalaiset säilytysrasiat, vakat. Vakkojen valmistus on vaativaa käsityötä. Se onnistuu vain ammattilaiselta. vakkapuodissa on myynnissä puisten vakkojen ohella myös kauniita tarjottimia.

Knokkon

Knokkonin valikoimaan kuuluu nokkoskuidusta valmistettuja tekstiileitä. Nokkoskuidut tulevat Saksasta, samoin kuituhamppu. Knokkon käyttää tuotteissaan myös turkkilaista luomupuuvillaa. Valikoimista löytyy nokkoskuidusta ja luomupuuvillasta valmistettuja pyyhkeitä, kattaustekstiilejä, vuodevaatteita ja huiveja.

Lasistudio Jan Torstensson

Lasistudio Jan Torstensson valmistaa lasia kierrätysmateriaalista. Tällä hetkellä heillä on valikoimissaan upeita lasisia sisustuspalloja kirkkaana ja monessa muussa värissä. Ne sopivat vaativankin sisustajan makuun. Lasistudiolta löytyy myös astioita, maljakoita ja muita koristeellisia esineitä. Lasistudio Jan Torstenssonin tuotanto on eettisintä lasia mitä olen koskaan tavannut. Lasin alkuperä on täysin tiedossa ja lasi valmistetaan kotimaisin voimin Sastamalassa.

Kotimaista kosmetiikkaa

eettinen-joulu
Kuva Ben White on Unsplash

Suomessa valmistetaan huippulaatuista luonnonkosmetiikkaa. Monet kotimaiset kosmetiikan valmistajat ovat menestyneet myös kansainvälisesti. Heidän tuotteensa ovat siis oikeasti todella hyviä.

Kosmetiikka lahjoja voit antaa sekä miehille että naisille ja kaiken ikäisille henkilöille. Kaikkein tavanomaisempia tuotteita ovat käsin valmistetut saippuat.

Kotimaista kosmetiikkaa löydät vaikkapa näiltä valmistajilta

Ayu Organics; jauhekosmetiikkaa

Catteco; palashampoita, saippuaa

Fiini Naturally; saippuaa, voiteita, vartalotuotteita, kodin puhdistusaineita yms.

Ilona Luonkos; palakosmetiikkaa kuten palashampoot, palahoitoaineet, puhdistuskakut yms

Kolme Cosmetics; saippuaa, palashampoota, voiteita yms.

Korento Cosmetics; meikkipohjia, mineraalipuutereita

Kuura Essentials; tuotteita aromaattisista öljyistä

Nature by Amppu; Saippuoita, kosmetiikan raaka-aineita, kosmetiikkakursseja (myös netissä)

Osan yllä mainituista ja monet muut kotimaiset kosmeettiset tuotteet löydät TwistBeltä. Heiltä saat myös todella ammattitaitoisen opastuksen kosmetiikkavalintoja tehdessäsi.

Hyvän mielen lahjoja

Hyvää joulumieltä saat panostamalla hyväntekeväisyyskampanjoihin. Tässä muutamia hyviä vaihtoehtoja.

Greenpeace

Tänä jouluna voit antaa aineettoman lahjan ja muistaa omaa planeettaamme. Greenpeace diplomin voit hankkia haluamallesi vastaanottajalle Greenpeacen sivuilta. Kun tilaat diplomin ennen 16.12.2020, se ehtii perille juuri jouluksi.

Valitse summa; 20 eur, 35 eur, 50 eur tai vapaavalintainen summa. Vastaanottajalle lähetetään värikäs diplomi sekä kuori, joka sisältää kasvien siemeniä. lahjoituksen tuotto käytetään luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Aika kiva lahja ”hänelle, jolla jo on kaikkea”.

Suomen Luonnonsuojeluliitto

Suomen Luonnonsuojeluliiton sivuilla voit antaa aineettoman joululahjan Suomen luonnolle. Voit itse valita mihin haluat lahjoituksesi käytettävän. Luonnonsuojeluliiton Luontokaupasta löydät myös monia joululahjaksi soveltuvia tuotteita. SLL:n Norppa-tuotteista saatava tuotto menee luonnon hyväksi. Suomen Luonnonsuojeluliitto tekee arvokasta työtä suomalaisen luonnon säilyttämiseksi. SLL:n nettikaupan valikoimista löytyy hienosti lahjat vaikka koko perheelle.

Pelastusarmeijan Joulupata

Perinteinen Pelastusarmeijan Joulupata keräys; Pelastusarmeija päivystää patoineen kaduilla joulukuun puolivälistä aina aattoon asti. Joulupata löytyy myös netistä. Keräyksellä tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä, eläkeläisiä, työttömiä ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. https://www.joulupata.fi/

Joulupuu keräys

Joulupuu keräys on jo perinteeksi muodostunut hyvän mielen joulutraditio. Hanki tuntemattomalle lapselle lahja tai vaihtoehtoisesti anna lahjakortti. Varusta lahja kortilla, jossa kuvailet lahjan saajaa. Vie lahjasi lähimpään keräyspisteeseen. Joulupuu keräykseen voit osallistua myös netissä. Lahjat menevät niille Suomessa asuville lapsille, jotka oletettavasti saavat hyvin vähän tai ei ollenkaan joululahjoja. Tällaisia lapsia on esimerkiksi lastenkodeissa. https://joulupuu.org/

SPR Hyvä Joulumieli kampanja

Suomen Punaisen Ristin perinteinen Hyvä Joulumieli kampanja jatkuu aina 19.12.2020 asti. Kampanjan tarkoitus on ilahduttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevia perheitä lahjakortilla. Näin heilläkin olisi pöydässä hieman jouluherkkuja. Ruokalahjakortit ovat arvoltaan 50 euroa ja niitä lahjoitetaan 21 000 kappaletta. Tänä jouluna näitä talousahdingossa kamppailevia perheitä on varmasti paljon. Jos lahjoitat kampanjaan yrityksesi nimissä, saat viestintäpaketin, jossa voit kertoa asiakkaille lahjoituksestasi. https://www.punainenristi.fi/hyva-joulumieli

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja on hyvä tapa tukea ihmisiä kehitysmaissa. Voit lahjoittaa vaikkapa hedelmäpuun, koulupuvun, huovan, huussin tai vuohen. Lahjavalikoimasta löytyy jokaisen kukkarolle sopiva lahja alkaen 5 euroa. Kehitysmaissa noista lahjoista on todella paljon iloa monelle ihmiselle. Pienellä rahalla voit saada monta ihmistä onnelliseksi. Minusta oikein hyvä lahjaidea.

eettinen-joululahja
Kuva Chad Madden on Unsplash

Saitko hyviä ideoita joululahjoihin?

Jos et löytänyt mitään sopivaa näistä tuotteista voit aina muistaa läheisiääsi jouluisella lahjakortilla. Hanki lahjakortti mieluiten pienyrityksestä. Suosi kotimaista tuotantoa ja ekologisia tuotteita.

Oletko sinä jo hankkinut joululahjat?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.