Etikkan käyttö kodinhoidossa on varmasti sinulle jollain tavalla tuttu asia. Etikka on yleensä ensimmäinen hankinta ekologiseen kotiin. Jos haluat vähentää kemikaalien määrää kotona, kannattaa satsata monikäyttöisiin tuotteisiin. Etikka jos mikä on nimenomaan monikäyttötuote.

Olen koonnut tähän postaukseen 15 vinkkiä, miten etikka kodinhoidossa toimii. Vinkkejä löytyisi varmasti lisää hyvinkin helposti. Olen nähnyt joskus jopa kokonaisen kirjan täynnä vinkkejä etikan käyttöön eri tavoin.

astiapesukoneen-puhdistus
Astianpesukoneen voi puhdistaa etikalla

Miksi etikka kodinhoidossa on niin suosittua?

 • Etikka on hyvin puhdas tuote. Kodinhoidossa on järkevintä käyttää vain väkiviinaetikkaa, joka on kirkasta ja puhtainta. Valkoviini- ja punaviinietikat kannattaa unohtaa. Myös erittäin hintava, suodattamaton omenaviinietikka on aivan turhan hieno tuote kodinhoitoon.
 • Väkiviinaetikkaa valmistetaan kirkkaasta viinasta, joka on jo tislattu. Siinä ei ole allergeeneja eikä värjääviä aineita. Rajamäki suosittelee itse väkiviinaetikkaa kodinhoitoon.
 • Etikka on ainut happo, jota tavallisen kuluttajan on helppo hankkia mistä tahansa marketista. Siivouksessa ja pyykkäämisessä käytettävien kemikaalien tärkein ominaisuus on pH arvo. Tarvitsemme siivouksessa sekä emäksiä että happoja. Ehdottomasti turvallisin happo kotona on etikka.
 • Etikka on hyvin monikäyttöistä. Sitä käytetään kodinhoidon lisäksi myös ruuanvalmistuksessa, säilönnässä sekä kosmeettisissa tuotteissa. Jopa puutarhanhoidossa etikka on joskus paikallaan. Hankittuasi pullollisen etikkaa huomaat, että se hupenee vauhdilla eri tarkoituksiin.
 • Etikka on turvallinen kemikaali, jolla on monia käyttökelpoisia ominaisuuksia. Etikka pystyy liuottamaan mineraaleja sekä sokereita. Tästä ominaisuudesta on hyötyä monessa siivoukseen ja pyykinpesuun liittyvässä ongelmassa.

Miten etikka kodinhoidossa sitten toimii?

Lupasin sinulle 15 vinkkiä etikan käyttöön kodinhoidossa. Tässä sinulle lista parhaista etikan käyttökohteista. Nämä niksit ovat minun omassa käytössäni päivittäin. Tiedän kokemuksesta, että ne toimivat. Siksi voin suositella niitä vilpittömästi myös sinulle.

Vinkki No 1; astiapesukoneen raikastus etikalla

Voit kätevästi raikastaa astiapesukoneen käyttämällä puhdasta väkiviinaetikkaa. Aseta tyhjän astianpesukoneen ylähyllylle kuppi tai pieni kulho, jonka täytät väkiviinatikalla. Sulje kone ja napsauta pesuohjelma päälle. Kun ohjelma on loppu on koneesi taas raikas. Etikka tuhoaa koneessa olevia bakteereja sekä irrottaa mahdollisia kalkkisaostumia.

Vinkki No 2; etikka pyykinhuuhteluaineena

etikka-kodinhoidossa
Etikka sopii huuhteluaineeksi

Ehkä kuuluisin etikan aluevaltaus nykyisin on pyykinhuuhtelu. Kaupoissa on upean tuoksuisia pyykkietikoita joita voi lorautella huuhteluainelokeroon. Nämä pyykkietikat soveltuvat kaikelle pyykille toisin kuin perinteiset huuhteluaineet.Käytä siis pyykkietikkaa myös villalle, silkille ja farkuille sekä muille elastaania sisältäville kankaille. Etikka neutraloi emäksisiä pesuaineita ja poistaa niitä kuiduista. Etikka myös hoitaa kuituja sulkien niiden suomuja kuten hiuksissa tapahtuu pesun jälkeen.

Voit tehdä itse pyykkietikkaa ostamalla vain tavallista väkiviinaetikkaa. Sen voi halutessaan hajustaa eteerisillä öljyillä. Käytä eteerisiä öljyjä vain hyvin pieniä määriä. Sinun ei tarvitse laimentaa väkiviinaetikkaa sillä sehän laimenee joka tapauksessa koneessa kun etikka joutuu veteen.

Vinkki No 3; rasvaisen lieden puhdistus etikalla

Etikka tehoaa hyvin keittiössä olevaan rasvaan. Jos olet juuri pitänyt lettukestit ja rasvaa on räiskynyt ympäriinsä, niin eipä hätää. Lorauta vain raakaa etikkaa liedelle ja pyyhi rasva pois. En tiedä mitään niin kätevää rasvanpoistajaa kuin etikka. Etikkapesussa on myös se hyvä puoli että pinta jää kauniin kiiltäväksi pelkällä pyyhkäisyllä.

Vinkki No 4; kylpyhuoneen kaakelien puhdistus etikalla

Kylpyhuoneen kaakelit tulevat joskus sameiksi ja saumat alkavat jopa kellertää. Tämä johtuu kalkkisaippuasta eli saippuan ja vedessä olevan kalsiumin seoksesta. Kalkkisaippua ei lähde pelkällä vedellä eikä se lähde edes voimakkaasti emäksisillä pesuaineilla. Etikka on liuotin joka liuottaa orgaanisia suoloja kuten kalkkia. Ekologisen kylppärinpuhdistusaineohjeen sekä muita vinkkejä kylppärin puhdistukseen löydät täältä.

Sinun on kuitenkin ensin pestävä kylpyhuoneen kaakelit puhtaaksi muusta liasta kuten ihon talista esimerkiksi siivoussaippualla tai astianpesuaineella. Sumuta sitten spraypullolla raakaa etikkaa kalkkitahroille ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Kalkin pitäisi liueta sinä aikana.Harjaa kaakelit puhtaaksi sienellä tai pehmeällä harjalla ja huuhtele hyvin. Kuivaa vielä kaakelit kiiltäviksi.

Moni pelkää että etikka syövyttää laattojen saumoja. Totta on, että jos jatkuvasti käyttää raakaa etikkaa saumojen puhdistukseen ilman huuhtelua niin saumat voivat haurastua. Olen itse pessyt vuosikymmeniä laattojen saumoja satunnaisesti etikalla (plus huuhtelu) enkä ole huomannut mitään haurastumista.

Vinkki No 5; WC-altaan puhdistus etikalla

Kotona WC-altaan puhdistukseen ei kannata käyttää kovinkaan voimakkaita kemikaaleja. Unohda varsinkin bakteereja tappavat tuotteet. Ne ovat erittäin vaarallisia kodeissa. Voit turvallisesti desinfioida WC-altaan suihkuttamalla sen yltä-päältä ja sisältä etikkaspraylla. Laita raakaa väkiviinaetikkaa spraypulloon ja suihkuta. Anna vaikuttaa noin 30 minuuttia ja huuhtele allas hyvin sekä sisältä että päältä. Kuivata vielä WC-allas, sillä kosteassa bakteerit viihtyvät parhaiten.

Vinkki No 6; ummehtuneen hajuisen patjan desinfiointi etikalla

Olen usein törmännyt ummehtuneen hajuisiin patjoihin kesämökeillä. Talven jäljiltä lämmittämätömässä mökissä kosteus saa bakteeritoiminnan käynnistymään patjoissa. Voit silloin suihkauttaa patjalle kauttaaltaan raakaa etikkaa spraypullosta. Suihkauta vain kevyt suihkaus mutta käy läpi koko patja. Anna patjan kuivahtaa mieluiten ulkona auringon valossa. Kuivuttuaan etikka ei enää tuoksahda ja patjakin on raikas.

Vinkki No 7; kenkien raikastaminen etikalla

Olet varmasti joskus törmännyt eteisessä todella voimakkaasti tuoksahtaviin kenkiin. Jos sinulla on teinejä kotona niin tämä on silloin hyvin yleinen ongelma. Voit laittaa väkiviinaetikkaa suihkepulloon ja  suihkauttaa kenkiin raikastavat suihkeet. Etikan happamuus tekee bakteerien mellastuksen tukalaksi ja kengät muuttuvat kuivuttuaan hajuttomiksi.

Vinkki No 8 urheiluvaatteiden raikastaminen etikalla

Urheiluvaatteita ei kannata pestä joka päivä. Se on ihan turhaa veden ja energian tuhlausta. Urheiluvaatteet ovat lisäksi usein synteettistä materiaalia eli käytännössä muovia. Niistä irtoaa joka pesussa mikromuoveja. Mitäpä jos seuraavalla kerralla laittaisitkin urheiluvaatteet likoamaan pesuvatiin jossa on 3 desiä etikkaa ja loput vettä. Etikka tappaa bakteerit ja samalla ummehtuneen hienhajun. Pese urheiluvaatteet paremmin vaikkapa vain kerran viikossa.

Tämä vinkki on peräisin Outi Les Pyyn luennolta. Hänellä on myös erittäin hyvä blogi johon kannattaa tutustua.

Vinkki No 9 lattianpesu etikalla

etikka-kodinhoidossa
Etikka sopii oikein käytettynä kaikille lattiapinnoille

Etikka on paras ja ekologisin pesuaine lattioille. Loraus etikkaa pesuveteen pehmentää vettä ja lisää veden pesutehoa. Kun pesuvesi on pehmeää, ei lattia jää niin helposti raidallisesksi kuivuessaan. Etikka myös raikastaa tunkkaista hajua.

Voit käyttää etikkaa pesuaineena kaikille lattiapinnoille. Jos laitat vain lorauksen etikkaa veteen se ei voi vahingoittaa laattojen saumauksia. Laattojen saumaukset vahingoittuvat vain jos kaadat raakaa etikkaa suoraan saumalle etkä huuhtele lainkaan.

Vinkki No 10; ikkunoidenpesu etikalla

Ikkunoissa oleva lika ei ole kovin vaikeasti puhdistettavaa. Saat ikkunat kyllä puhtaaksi pelkällä vedelläkin. Jos lisäät lorauksen väkiviinaetikkaa ikkunanpesuveteen, saat kirkkaamman pesutuloksen. Etikka alentaa veden pintajännitystä liuottamalla vedessä olevia mineraaleja. Näin ikkunoihin ei jää niin helposti pilkkuja ja raitoja.

Vinkki No 11; metallin kiillottaminen etikalla

teraksen-kiillotus-etikalla
Ruokailuvälineet pysyvät kiiltävinä etikalla

Etikka pitää teräksen kiiltävänä ja poistaa siitä kaikki tummentumat. Voit kiillottaa teräskattilat sekä aterimet helposti keittämällä ne etikkavedessä. Laita aterimet teräskattilaan ja täytä kattila etikkavedellä (puolet etikkaa ja puolet vettä). Keitä aterimia noin 15 minuuttia etikkavedessä. Kattila ja aterimet kirkastuvat näin yhdessä.

Varoitus! Älä keitä aterimia alumiinikattilassa. Alumiini ei kestä happoja.

Vinkki No 12; mineraalikertymistä tukkeutuneen suihkun puhdstaminen etikalla

Joskus näkee suihkuja, jotka ovat melkein tukossa johtuen valkoisesta kivettyneestä aineesta. Tämä aine on kalkkisaostumaa joka lähtee etikalla.

Irrota suihkupää ja laita se astiaan, johon kaadat väkiviinaetikkaa niin että suihkupää peittyy kokonaan. Anna vaikuttaa noin puoli tuntia. Pese suihkupää normaalilla pesusienellä tai pehmeällä harjalla sekä miedolla pesuaineella. Nyt suihkun pitäisi toimia taas moitteettomasti.

Jos sinun suihkusi on kiinteästi seinässä kiinni, voit laittaa etikkaa muovipussiin ja sitoa muovipussin suihkupään ympärille puoleksi tunniksi. Pese suihkupää kuten edellä.

Vinkki No 13 kahvinkeittimen puhdistaminen etikalla

Etikka on liuotin joka liuottaa esimerkiksi kalkkisakkautumia. Kahvinkeittimen saat todella luontoystävällisesti puhdistettua jos kaadat vesisäiliöön 5 desiä kirkasta väkiviinaetikkaa ja napsautat keittimen päälle. Kun kaikki etikka on valunut läpi, voit vielä huuhtaista koneen laskemalla kannullisen puhdasta vettä läpi.

Vinkki No 14; tahrojen poisto etikalla

Etikalla voi poistaa tahroja. Etikka soveltuu sellaisiin tahroihin joissa on orgaanisia suoloja. Kokeile siis etikkaa  vaikkapa puseron kainaloalueen hikitahroihin.

Kastele pusero kauttaaltaan. Kaada puhdasta etikkaa puseron kainaloihin ja odota 15 minuuttia. Pese vaate normaalisti pesukoneessa tai käsin.

Vinkki No 15; roska-astian desinfiointi etikalla

Roska-astia on helppo pitää raikkaana etikkasuihkeella. Tietysti selkeästi  likaantunut roska-astia on pakko pestä. Jos pussin vaihdon yhteydessä kuitenkin haluat raikastaa roska-astiaa, suihkauta siihen hieman etikkaa spraypullosta. Anna etikan kuivahtaa ja laita uusi pussi astiaan. Näin hajut pysyvät kontrollissa helposti. Etenkin vaipparoskiksen huollossa etikkasuihke on lyömätön.

Haluatko valmistaa tuoksuvia siivousetikoita? Tässä reseptini tuoksuetikoiden valmistukseen. Tämä on jouluinen juttu mutta idea on käyttökelpoinen myös kesällä. Joululta tuoksuvat siivousetikat

On todella upeaa että pistäydyit sivuillani ja käytit aikaasi lukeaksesi vinkkini etikasta kodinhoidossa. Etikka kodinhoidossa on kokeilemisen arvoinen tuote.Toivottavasti näistä vinkeistä on jotain hyötyä sinulle!

Olisi mielenkiintoista kuulla miten sinä käytät etikkaa omassa kodissasi!

Ota osaa keskusteluun

22 kommenttia

 1. hei riittääkö etikka desinfioimaan kädet ja muutakin tässä tautiepidemiassa kuin tämä viirus temmeltää

  1. Hei Antero
   Mielenkiintoinen kysymys!
   Etikka ei ole mikään desinfiointiaine. Se ei siis tapa bakteereja. Etikka muuttaa bakteerien kasvualustaa happamaksi jolloin bakteerikanta muuttuu.
   Etikka ei ole myöskään antiviraalinen joten se ei tehoa viruksiin kuten koronavirus. Oma suositukseni koronaviruksen ehkäisyssä on tavallinen saippua kuten THL:kin on suositellut. Saippua tuhoaa viruksen rasvakuoren jolloin virus kuolee. Saippuaa voi käyttää myös pintojen puhdistukseen. Se toimii pinnoilla ihan samalla tavalla. Koronavirus voi elää pinnoilla jopa 9 päivää!!!.
   Bakteereja tappavat varsinaiset desinfiointiaineet tuhoavat myös hyvät bakteerikannat jolloin vaaralliset bakteerit ja virukset pääsevät valloilleen. Hyvät bakteerit suojaavat meitä ja pitävät muut mikrobipopulaatiot kurissa.
   Ystävällisin terveisin
   Outi

   1. Kiitos tuosta etikka vs. koronavirustiedosta! Olen jakanut sitä paikallislehden tekstaripalstalle (ja maininnut lähteen) jossa joku itseni lisäksi mietti tepsiikö etikka. Pintojen pyyhkimiseen tein laimean mäntysuopaliuoksen, mahtaako tepsiä?

    1. Hei Sari
     Kiitos tosi paljon että jaat blogiani. Se on minulle tosi tärkeää.
     Mäntysuopaa kannattaa kyllä käyttää kodin pinnoille. Saippua tehoaa asiantuntijoiden mukaan koronavirukseen tuhoamalla virusta suojaavan vaipan. Mäntysuovassa on lisäksi paljon terpeenejä jotka ovat myös antimikrobisia.Tässä Ylen artikkeli jossa männyn terpeeneistä hieman tietoa.
     Kannattaa jättä saippualiuos hetkeksi vaikuttamaan pinnoille samoin kuin neuvotaan käsienpesussa. Minuuttikin riittää. Saippualiuos kannattaa huuhdella pinnoilta puhtaalla kostealla pyyhkeellä sillä se jättää helposti pinnat tahmeiksi. Tahmeaan pintaan lika tarttuu paremmin ja se ei tietysti ole suotavaa.
     Terveisin Outi

 2. Millaista etikka seosta uskaltaa käyttää esim vaate- ja pyykkikaapin hyllyjen ja reikäseinien pesuun? Pinttynyttä hajua pitäisi saada pois.

  1. Hei Isa
   Kiitos kysymyksestä ja siitä että luet blogiani.
   Arvelen että kaappisi hyllyt ovat normaalit, maalipintaiset hyllyt. Itse käyttäisin maalatuille hyllyille etikkaliuosta jossa on puolet etikkaa ja puolet vettä. Olennainen asia on se, että runsas etikkavesi ei saa jäädä pitkäksi aikaa pinnoille. Jos hyllyjen pinta on huokoinen, runsas neste imeytyy siihen ja voi vahingoittaa pintaa ja irrottaa maalia. Etikkaa voi vaikkapa suihkuttaa kaappiin ohuena sumuna. Jätä kaapin ovi auki ja anna kosteuden haihtua vapaasti. Toista käsittely tarvittaessa.
   Ystävällisin terveisin
   Outi

 3. Hei.
  Hiiret olivat tehneet talven aikana mökillämme hirmuisen sotkun. Papanoita oli ihan jokapaikassa astioista sänkyihin ja kaikkeen siltä väliltä. Riittääkö etikka hävittämään hiirten kantamat bakteerit?

  1. Hei Anu
   Etikka on tosi hyvä ja mieto aine kaikkeen normaaliin siivoukseen. Kuvaamaasi tapaukseen tarvitset kuitenkin vahvemmat aineet. Hiiret voivat levittää viruksia ja haitallisia bakteereita. Mökissä on voinut vierailla myös myyrä joka aiheuttaa myyräkuumetta. Siksi valitsisin jonkin hyvän desinfiointiaineen. Vahva 70% alkoholi on vaarattomin mökkiolosuhteissa, esim. FiiniNaturally desinfiontisuihke. Kannattaa käyttää myös suojakäsineitä ja maskia virusvaaran takia. Hiiren papanat ja kaikki sotkut siivotaan ensin huolelliseti pois, pinnat pestään saippuapohjaisella pesuaineella tai yleispesuaineella ja lopuksi desinfioidaan kaikki pinnat. Tässä on Työterveyslaitokselta erittäin hyvä ohje kesämökin hiirisiivoukseen. Voit soveltaa tätä ohjetta mökkisi siivouksessa.
   Hauskaa mökkikautta sinulle.
   Terveisin Outi

 4. Asioidessani kaupassa kassalla oli pumppupullo desinfiointiainetta. Painoin sitä käsiini ja huomasin että se haisikin etikalle. Onko kauppias huiputtanut ja laittanut desinfiointiainepulloon etikkaa???

  1. No voi, toivottavasti kauppias ei ole tällaista temppua tehnyt.
   Etikka ei ole mikään desinfiointiaine lainkaan. Se pehmentää vettä ja toimii siten hyvänä lisänä pesuveteen. Etikka myös muuttaa pintojen pH:ta. Näin bakteerit eivät viihdy. Viruksiin etikalla ei ole tietääkseni mitään tehoa. Viruksiin tehoaa saippua ja muut tensidit.
   Terveisin Outi

 5. Hei,
  voiko pyykkikoneen ummehtuneen hajun poistamiseen käyttää
  etikkaa? Pesukoneeni puhdistusohjeessa varoitetaan käyttämästä puhdistuksessa liuottimia, onko etikka liuotin?

  1. Hei Nirsku
   Etikka tosiaan on mieto liuotin joka liuottaa mineraaleja kuten kalkkia tai sinkkiä. Pyykkietikka on vedenpehmentäjä joka liuottaa samalla koneestasi kalkkisaostumia eikä vahingoita mitenkään konettasi. Säännöllisesti käytettynä etikka pitää pesukoneesi puhtaana saostumista.

   Liuottimet ovat itseasiassa aika laaja käsite. Yleisin liuotin on ihan tavallinen vesi. Uskoisin että pesukonevalmistaja tarkoitti liuotteilla sellaisia aineita kuin pesubensiini, tärpätti, asetoni yms. jotka voivat vahingoittaa pesukoneesi kumi- ja muoviosia.
   Toivottavasti vastaukseni auttoi sinua!
   Terveisin Outi

 6. Heippa! Päädyin blogiisi etsiessäni apua muovituolien puhdistukseen värjäymistä. Olisiko etikasta apua niiden poistossa/puhdistamisessa?

  1. Hei Emilia
   Kiitos, että luet blogiani!
   Etikka on todella hyvä liuottamaan mineraaleja kuten kalkkia kylppärin kaakeleista.
   Muovituoleja etikalla ei kuitenkaan kannata puhdistaa. Suosittelen muovituolien puhdistamiseen siivoussaippuaa. Myös muilla yleispesuaineilla muovituoleja kannattaa yrittää putsata.
   Pahasti värjäytyneet muovituolit ovat vaikea puhdistettava. Aivan valkoisiksi niitä ei saa kuin nestemäisellä kloorivalkaisuaineella: Itse kuitenkin välttelen klooria sen myrkyllisyyden vuoksi. Siedän mieluummin pieniä tummentumia tuoleissa?.
   Hyvää alkanutta syksyä sinulle!
   T Outi

 7. Itse puhdistin saunan lasiovet etikalla. Sumutinpullosta suihkuttelin ja pyyhin niin kirkkaaksi tulivat lasit samoin kuin peilit ja hanat.

  1. Hei Tuija
   Kiitos kommentista!
   Eikö olekin ihmeaine tuo etikka.
   Terkuin Outi

 8. Voiko etikalla pestä kissanhiekkalaatikon? Ja taulutelkkarin ruudu?

  1. Hei Mervi
   Kissanhiekkalaatikon voi hyvin pestä väkiviinaetikalla. Myös ruokasooda on hyvä, sillä sekin neutraloi tehokkaasti hajuja.

   En suosittele etikkaa telkkareille enkä millekään näytöille.
   Taulutelkkariin kannattaa käyttää kuivaa siivousliinaa jos telkkarin pinnalla ei ole tahroja. Jos telkkarin pinnalla on sormenjälkiä, käytä pelkkää vettä. Älä kuitenkaan käytä vettä suoraan telkkariin vaan suihkauta vettä spraypullolla hieman siivousliinaan niin että liinan pinta hieman kostuu. Pyyhi sormenjäljet pois liinalla. Käännä sitten liinan kuiva puoli esiin ja kuivaa lopuksi näytön pinta.
   Aina, kun puhdistat sähkölaitteita, irroita ne ensin sähköverkosta.

   Terveisin Outi

 9. Vaimo on jo jonkin aikaa käyttänyt väkiviinaetikkaa pyykin huuhtelussa. Kaikissa vinkeissä pyykin huuhteluun sanotaan käytettävän väkiviinaetikkaa, miksi? Eikö siis etikkahaposta laimennettua pöytäetikkaa voi käyttä, vaikka happopitoisuus on aivan sama? Tulisi vaan halvemmaksi.

  1. Hei Pekka
   Totta kai voi käyttää myös etikkahaposta valmistettua etikkaa. Sillä on aivan sama vaikutus kuin väkiviinaetikalla. Onhan vaikuttava aine molemmissa sama; etikkahappo.Vain valmistustapa eroaa.
   Tässä minun Helecleaner blogissa on hyvin ekologinen tapa tarkastella asioita. Väkiviinaetikka on valmistettu luonnollisesti käymisteitse ja on siksi luonnollisempi ja ekologisempi vaihtoehto. Sen sijaan etikkahaposta valmistettu etikka valmistetaan kemiantehtaissa synteettisesti monin eri tavoin. Osa etikkahapon valmistusprosesseista ei ole kovin ekologisia. Siksi suosin väkiviinaetikkaa. Mutta voit tietysti käyttää kumpaa etikkaa haluat .

   Terveisin Outi

 10. Hei! Itse käytän etikkaa huuhteluaineena, kahvinkeittimen puhdistukseen. Laimennettuna vedellä siivoussuihkeena johon lisään eteeristä öljyä tai tuoksuöljyä. Laimennettuna käytän myös hiuksiin huuhteena pesun jälkeen. Luin myös, että voi käyttää astianpesukoneessa huuhtelukirkasteena. Eli käytän siihenkin. Tänään pesin kissojen hiekkalaatikot etikalla. Etikka on kyllä todella monikäyttöinen aine?

  1. Todella totta.
   Etikka on niin monikäyttöinen ja edullinen tuote. Kaiken lisäksi se on biohajoava ja turvallinen käyttää.
   Terkuin Outi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *