Olen ihastunut teräsastioiden helppohoitoisuuteen. Niiden puhdistus on selkeästi helpompaa kuin esimerkiksi muovin. Teräksiset säilytys- ja ruuanvalmistusastiat ovat myös kevyempiä kuin lasiset. Paistinpannua uusiessa vaihtoehtoina olivat valurautapannu, hiiliteräspannu sekä teräspannu. Päätin hankkia teräksisen paistinpannun, vaikka sen paisto-ominaisuudet ovat hieman haasteelliset. Teräspannu on kuulemma ammattilaisen paistinpannu, jossa amatööri vain pilaa ruokansa. Miten teräksinen paistinpannu toimii ruuanlaitossa. Siitä kuulette seuraavaksi.

teraksinen-paistinpannu

Pinnoitetut paistinpannut kannattaa unohtaa

Teräspannun valinta seuraavaksi paistinpannuksi oli aika selvä. Halusin ehdottomasti pinnoittamattoman, monikäyttöisen pannun. Pinnoitettuja pannuja on minulla ollut vuosien varrella useitakin. Olen omistanut useita teflonpannuja. Ne ovat uutena helppokäyttöisiä mutta kuluvat hetkessä käyttökelvottomiksi. Teflon on erittäin myrkyllinen pinnoite. Jos teflonpannu kuumenee liikaa tai pinnoituksessa on vaurioita, on pannu ehdottomasti poistettava käytöstä.

Teflon on myrkyllinen materiaali

  • Teflon eli polytetrafluorieteeni (PTFE) on DuPont yhtiön vuonna 1938 patentoima materiaali.
  • Teflonin on todettu heikentyvän korkeammissa lämpötiloissa (260 C) ja alkavan erittää myrkyllisiä aineita.
  • Pienikin rikkoutuma teflonpannun pinnassa saa pinnoitteen kuoriutumaan. Irronneet hiukkaset päätyvät ruokaan ja sitä kautta elimistöömme
  • Teflonia on pinnoitettu kemikaalilla (perfluorooktaanihappo, PFOA) jonka on todettu aiheuttavan immuunijärjestelmän toimintahäiriöitä hyvin pieninä määrinäkin.
  • PFOA varastoituu elimistöömme.
  • PFOA on haitallinen maksan toiminnalle.
  • PFOA aiheuttaa ongelmia kilpirauhasen toiminnassa
  • PFOA on myös erittäin vaarallinen ympäristömyrkky, joka on aiheuttanut mittavan ekokatastrofin Yhdysvalloissa.
  • PFOA on erityisen vaarallinen kemikaali kaikille linnuille.
  • EU on asettanut rajoituksia PFOA:n käytölle

Keraamiset pinnoitetut paistinpannut

Keraamiset pannut eivät ole käsitelty teflonilla eikä niissä ole PFOA:ta. Ne pinnoitetaan täysin myrkyttömällä keraamisella massalla.

Keraaminen pinnoite on valmistettu erilaisista mineraaliaineksesta sol-gel menetelmällä. Sol-gel menetelmässä kiviaineksesta tehdään geeliä, joka voidaan ruiskuttaa metallin pintaan. Metalliesine on myös voitu upottaa geeliin. Mineraaligeelin levityksen jälkeen pannu kuumennetaan kovassa kuumuudessa. Näin pinnoite tarttuu pannuun kiinni.

Keraamiset pannut ovat usein käsitelty myös tarttumattomalla pinnoitteella. Tarttumaton pinnoite keraamisissa pannuissa on myös myrkytöntä materiaalia. Pinnoite sisältää happea, piitä ja mineraaleja.

Vaikka keraamisten pannujen pinnoituksen sanotaan olevan ”ikuinen” ei asia valitettavasti ole näin. Keraamiset pannut eivät kestä kovaa kuumentamista eivätkä myöskään teräviä työvälineitä. Jos keraamisella pinnoitteella pinnoitettu pannu hetkellisesti kuumenee liikaa, sen pinnoite vahingoittuu.

Keraaminen pannu kestää käytössä korkeintaan 3-5 vuotta. Sekin on pitkä aika mutta haluan ikuisen paistinpannun ilman hankalia tai myrkyllisiä pinnoitteita.

Teräksinen paistinpannu on ekologinen valinta

Teräksiset paistinpannut eivät ole kovinkaan suuressa suosiossa. Niitä pidetään hankalina ja vaikeasti puhdistettavina. Teräs on tuttu kattilamateriaalina mutta sen paisto-ominaisuudet eivät vakuuta kaikkia. Hankittuani kaksi uutta teräksistä paistinpannua voin vakuuttaa, että teräspannussakin voi paistaa melkein samalla tavoin kuin pinnoitetussa, hiiliteräksisessä tai valurautapannussa. Omat teräspannuni ovat kokoa 30 cm (kasarityyppinen pannu) sekä 20 cm.

Ruostumattoman teräspannun etuja

  • Teräspannu on pinnoittamaton. Ei hätää, vaikka pannu kuumenisi liikaa tai käyttäisit terävää paistinlastaa. pannussa ei ole pinnoitetta, joka voisi rikkoontua. Siksi teräspannu on käytännössä ikuinen.
  • Teräksinen pannu kestää happoja. Jos sinulla on tapana valmistaa happoisia tomaattipohjaisia kastikkeita paistinpannussa, hanki teräspannu. Valurauta tai hiiliteräspannu eivät sovellu happamille ainesosille.
  • Teräksisessä paistinpannussa saat pienen harjoittelun jälkeen upean paistopinnan. Sinun pitää vain oppia käyttämään hieman vähemmin lämpöä ja hieman enemmän rasvaa paistaessasi. Ammattikokin valinta on usein teräspannu. Jos teräspannussasi on kuparinen tai alumiininen ydin pohjan sisällä, paisto-ominaisuudet vastaavat lähes valurautapannua.
  • Jos teräspannusi kahva on myös terästä, voit käyttää sitä myös uunissa.
  • Voit pestä teräspannun tiskikoneessa. Teräs kestää tiskikoneen emäksistä pesuainetta toisin kuin valurauta tai hiiliteräs.
  • Sinun ei tarvitse rasvapolttaa eikä muutenkaan esikäsitellä teräspannua. peset vain haalealla vedellä ja astianpesuaineella ja pannu on valmis käyttöön.
  • Teräspannu on hyvin kevyt verrattuna valurautapannuun mutta ei niin kevyt kuin hiiliteräspannu.
  • Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa pannussa voit hauduttaa ruokia pitkään. Voit myös säilyttää ruokia teräspannussa koska teräs ei reagoi minkään ruoka-aineen kanssa.

Ruostumattoman teräspannun haittapuolia

  • Teräspannuja on hankala pitää kirkkaina. Pannun ulkopinnalle kertynyt rasva palaa herkästi kiinni. Uuniruokien kypsentäminen teräspannussa voi jättää vaikeasti puhdistettavia tahroja. Kirkkaassa teräksessä tahrat näkyvät helposti. Käytä tahroihin puhdistuskiveä tai ruokasoodaa.
  • Ruoka palaa teräspannussa helposti kiinni paistettaessa kuumalla levyllä. Käytä matalampia lämpötiloja sekä runsaasti rasvaa.
  • Kananmunia en onnistunut paistamaan teräspannulla (joku toinen on kyllä onnistunut). Tarvitsen siis hiiliteräspannun kanamunien ja muun helposti tarttuvan paistoon.
  • Jos et halua käyttää runsaasti rasvaa paistaessasi, teräspannu ei välttämättä sovi sinulle. Teräspannua ei rasvapolteta koska teräs ei pysty imemään rasvaa huokoiseen pintaansa kuten valurauta. Siksi rasvaa pitää lisätä enemmin paistettaessa.

Teräspannun pesuohje

Puhdista teräspannusi heti käytön jälkeen. Jos pannun pohjaan on palanut ruokaa kiinni, käytä puhdistuskiveä. Seuraava ohje on tarkoitettu toteutettavaksi normaalin käytön yhteydessä.

teraspannun-puhdistus
Träspannu puhdistuu kätevästi tilkalla vettä johon on sekoitettu ruokasoodaa
  • Tyhjennä pannu ruuasta ja puhdista se tarkkaan nuolijalla rasvasta ja ruuantähteistä.
  • Laita pannuun haaleaa vettä ja jätä likoamaan hetkeksi
  • Tiskaa pannu normaalin tiskin mukana astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä tai laita pannu tiskikoneeseen.
  • Jos pannun pohjaan on jäänyt valkuaispitoisesta ruuasta läiskiä saat ne pois ruokasoodalla.
  • Laita liotusveteen teelusikallinen ruokasooda ja kuumenna pannua hetken liedellä.
  • Puhdista pannu normaalin tiskin mukana astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä tai laita pannu tiskikoneeseen.
teraksinen-paistinpannu

Olen itse tyytyväinen hankintaani. Teräspannut saavatkin pysyvän paikan keittiöstäni. Valmistan lähes kaiken ruuan alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. Siksi paistinpannu on hyvin oleellinen varuste keittiössäni. Vaikka teräspannuja onkin nyt kaksin kappalein uskon niille löytyvän omat tehtävänsä. Iso kasarityyppinen pannu toimii hyvin patojen, muhennosten ja suurien ruokaerien valmistuksessa. Pieni pannu sopii sipuleiden ja muiden vihannesten kuullottamiseen.

Nyt olisi mielenkiintoista kuulla sinun kokemuksiasi paistinpannujen hankinnasta, käytöstä ja ongelmista. Onko sinulla kokemusta teräspannuista? Jätä kommenttisi tuohon alle niin saamme kaikki kuulla hieman lisää paistinpannuista.

Ota osaa keskusteluun

22 kommenttia

  1. Kiitoksia, olin jo menettämässä toivoni uuden hienon pannun kanssa… saimme yhdessä uuden elämän ohjeillasi – aivan mahtavaa, ymmärsin nyt viimein laskea lämpötilaa paistaessa ja ensimmäistä kertaa pannu alkaa olla puhdaskin käyttöönoton jälkeen – Kiitos!

    1. Kiitos Ilkka!
      Meillä myös teräspannut ovat päivittäisessä käytössä ja kuin uudet.
      Teräs on myös todella hyvä materiaalina. Voit huoletta valmistaa kaikki haluamasi ruuat teräspannulla, myös tomaattipohjaiset happamat kastikkeet.
      Terveisin Outi

      1. Olen pohtinut teräspannun hankintaa, koska olen kyllästynyt jatkuvasti uusimaan teflonpannuja. Mietityttää kuitenkin tuo rasvan määrä. Pitääkö sitä siis olla runsaasti? Olen tottunut teflonin kanssa siihen, etten lisää esim. porsaan jauhelihan paistossa pannulle yhtään rasvaa, koska sisältää sitä jo itsessään 10%. Enkä haluaisi nytkään lähteä pelkän paisto-ominaisuuksien takia lisäämään rasvan määrää ruokavaliossani. Teen myös paljon kasviswokkeja, miten rasvan/öljyn käyttö tällaisen ruuan kanssa?

        1. Hei Jonna
          Teflonpannu on todellakin rasvapihi kuten myös kaikki muut pinnoitetut pannut. Pinnoittamattomissa valurauta- teräs ja hiiliteräspannuissa rasvaa pitää käyttää selkeästi enemmin.
          Jos haluat valmistaa vähärasvaisia ruokia, suosittelen hankkimaan laadukkaan, pinnoitetun pannun. Pannujen pinnoituksissa on suuria eroja. Nykyisin ei tarvitse valita pinnoitukseksi välttämättä teflonia. Laadukas pinnoitettu pannu on turvallinen käyttää jos sen pinta on virheetön eikä sitä kuumenna liikaa. Jos pinnoitetun pannun pinta vaurioituu jotenkin, se on käyttökelvoton.

          Olen itse valmistanut teräspannussa ruokia joihin tulee jokin kastike. Paistan ensin lihan ja sitten lisään nesteen. Jos pannun pintaan onkin tarttunut jotain, se liukenee kastikkeeseen. Näin rasvaa ei tarvitse lisätä turhan paljon.

          Toivottavasti vastauksestani on sinulle hyötyä.
          T Outi

  2. Hei ! Olen aika epätoivoinen tämän pannun kanssa ! Meinaan viskata kuikkaa! Varmaan kädestä pitäen pitäisi opetella ! Likainen tämä ainakin on vaikka pesisi kuin pitää antaa se sooda pesu taas! Onkohan näissä teräs pannuissakin eroja?

    1. Hei Heli
      Voi harmi!
      Oma teräspannuni on nyt kesätauolla ja käytän vain hiiliteräspannua.Se on jotenkin huolettomampi näin kesäkeittiössä.
      Teräspannu on kaunis mutta siinä on haittapuolena tuo puhdistaminen. Jos teräspannun haluaa pitääkin kauniina ja kirkkaana niin ruokasoodaa ja vettä kuumentamalla se onnistuu helpoiten. Olen ottanut sen tavaksi aina kun ateria valmistettu; tilkka vettä pannlle ja teelusikallinen ruokasoodaa sekaan, hetken kuumennus levyllä ja pesu. Näin pannu on pysynyt todella hyvässä kunnossa. Valitettavasti teräspannu on pestävä melkeinpä aina tällä tavoin jos sen mielii pitää kirkkaana.
      Toivottavasti et turhaan hermoile sen pannun kanssa!
      Hyvää juhannusta sinulle!

      Outi

  3. Ostin teräspannun, paistoin kananmunaa voissa ja niin tarttui ruoka kiinni . Pesin kovasti mutta pinta on ruman näköinen.
    Olin juuri heittämässä pannua
    roskiin kun aattelinkin googlata
    puhdistus menetelmiä pannulle ja nyt kokeilemaan vettä+soodaa ja lämpöä-kiitos jo etukäteen?.

    1. Hei Maija
      Tuo puhdistusmenetelmä on kyllä paras teräspannun pesuun.
      Kananmunaa on vaikea paistaa teräspannulla onnistuneesti. Olen itsekin kokeillut muutaman kerran. Munan proteiini palaa herkästi kiinni pannuun.
      T Outi

  4. Outin komentti ”ei kannata ostaa pinnoitettua pannua” on epälooginen.On niitä muitakin pinnoitettuja pannuja kuin teflon joten ei kannata luoda hysteriaa ennen kuin ottaa asioista selvää ennen levitystä.

    1. Hei Harri
      Kiitos kommentista. Toki on muitakin pinnoitettuja pannuja kuin teflon. Pitäisi joku kerta tehdä oikein oma juttu pinnoitetuista pannuista.
      Tämä juttu koski ruostumattomasta teräksestä valmistettua paistinpannua. Ruostumaton teräs on materiaalina ekologinen, kestävä ja helppohoitoinenkin varsinkin jos sitä oppii käsittelemään oikein.

      Ystävällisin terveisin

      Outi

  5. Paistamisessa käytettävä öljy pitää kuumentaa pannussa niin kuumaksi, että alkaa savu nousemaan. Sen jälkeen lämmöt alas ja paistelemaan. Kun rasvapolton tekee aina ennen käyttöä, niin siihen ei jää mikää kiinni. Ei edes ne vaikeat kananmunat.

    1. Hei Tommi
      Kiitos kommentista.

      Rasvapoltto on hyvä käsittely valurautapannulle sekä hiiliteräspannulle. Tässä artikkelissa käsiteltäville ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin pannuihin ei tehdä rasvapolttoa. Niiden pinta ei ole huokoista eikä ime rasvaa itseensä kuten valurauta ja hiiliteräs.

      Terveisin Outi

  6. Ostin juuri uuden teräksisen ”Tefal”-merkin pannun. Saa nähdä mitä tästä tulee kun on tottunut tefloniin, mutta teflonpannu hajosi pinnastaan ja pelkään käyttää sitä enää. ? Tosiaan laitoin sähköpostia Fiskarsille kun aiempi teflon pannu oli heidän Hard Face, vastauksena tuli, että pannun pinnoitetta on ok syödä, se poistuu elimistöstä itsekseen. Osaatko sanoa teräspannuista yksittäisiä merkkejä + malleja jotka on tosi hyviä? Otin nyt prismasta halvimman 28cm halkaisijalta.

    1. Hei Saara
      Pinnoitetut pannut ovat yllättävän arkoja käytössä. Laatueroja tietysti on mutta ikuisia ne eivät koskaan ole.
      Uskomaton vastaus Fiskarsilta. En kyllä söisi pannun pinnoitetta. Pannu jossa on rikkinäinen pinnoite tulee aina poistaa käytöstä.

      Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut ovat käytössä todella erilaisia kuin pinnoitetut pannut. Teräspannussa en valmistaisi esimerkiksi munakasta tai paistaisi munia.
      Kaikki haudutettu ruoka (esimerkiksi tomaattikastikkeessa) valmistuu kyllä kätevästi.
      Lihan ja kalan paistamisessa saa olla tarkkana. Rasvaa tulee käyttää normaalia enemmän ja lämpöä hyvin kohtuullisesti.

      Itsellä on teräspannuna ikivanha Opa. Se on todella hyvä vieläkin. En osaa suositella mitään merkkiä erityisesti. Teräspannussa on tärkeää pohjan rakenne. Parhaissa pannuissa on teräskuoren sisällä useita kerroksia alumiinia. Alumiini takaa pannulle paremman lämmönjohtokyvyn.

      Toivottavasti näistä vastauksista oli sinulle apua.

      Terveisin Outi

  7. Kiitos tästä artikkelista! Uusin hankintani keittiövälineisiini on 24 cm halkaisijan teräksinen kasari.

    Vertailuun hyllystä löytyy tällä hetkellä 1) valurautaisia pannuja 2) teflon-pinnoitettuja pannuja 3) alumiinipohjaisia pannuja valkoisella pinnoitteella 4) hiiliteräs-pannuja 5) teräspannuja

    Teflon-käsiteltyjä pannuja menee pilalle meidän huushollissa huonon käsittelyn vuoksi – ei mene perille muistutukset, että pitää käyttää muovisia tai puisia lastoja. Teflon-pannut on paras ratkaisu, kun haluat kypsentää montaa lajia öljyn kanssa. Pannu jäähtyy melko nopeasti, eikä siinä mikään pala pohjaan kovinkaan helposti.

    Valurautaiset pannut pitää malttaa kokkaamisen jälkeen pestä vain kuumalla vedellä. Rasvapoltto pitää tehdä niille kerran vuodessa. Soveltuu hyvin ruskistamiseen.Varaavat lämpöä todella pitkään ja soveltuvat siksi esim. munakkaisiin.

    Alumiinipohjaiset pannut valkoisella pinnoitteella sopivat hyvin monenlaiseen kokkaukseen ja niitä minulla on useampi. Ei sovellu minkäänlaiseen ruskistamiseen, mutta soveltuu hyvin esim. kastikepohjaiseen kypsennykseen, jossa mitään ei ruskisteta. Erityisen hyvä curry-kastikkeiden tekoon.

    Hyllyssä seisoo juuri ostettu, käsittelemätön hiiliteräspannu. Saan sen rasvapoltettua pihalla grillibrikettien päällä, kunhan tämä hellejakso väistyy! Hiiliteräspannua rasvapolton jälkeen käyttäisin pihvien tms. rasvaisten lihojen paistamiseen tai kalapalojen paistamiseen.

    Viimeisin hankinta on tuo minua mulkoileva teräksinen kasari, jonka sain ale-hintaan. Sille mulla ois odotuksia – mihin kaikkeen se pystyisi? Ammattikokit sitä suosivat sen ominaisuuksien vuoksi. Se mm. mahdollistaa kypsennyksen muita pannumateriaaleja alhaisemmassa lämmössä. Teräspannulle asetetut broilerin koipireidet alkavat saada pintaruskistusta jo miedommalla lämmöllä ja ruskistamisen jälkeen voit jättää lihat pannulle ja siirtää pannun/kasarin uuniin varsinaiseen kypsennykseen lisäämällä mukaan hauduttavan kastikkeen, jolla peität pintakypsennetyt lihat. Teräskasari sopii mainiosti juuri tällaiseen hitaaseen kypsennykseen uunissa.

    1. Kiitos mielenkiintoisesta kommentista!

      Paistinpannuja on hyvin monenlaisia ja kaikki ovat eri tavalla hyviä. Teräspannu on toki vaativampi kuin muut paistoastiat. Teräspannulla saa matalalla lämmöllä kauniin paistopinnan. Ja kuten totesitkin, kastikken voi huoletta lisätä samalle pannulle.

      Mukavia kokkailuhetkiä sinulle!
      T Outi

  8. Nuoripari oli polttanut uuden teräspannun pahasti pohjasta. No, mummo avuksi. Puhdistuskertoja tuli useita. Kaikki tiedossa olevat ”hellät” ohjeet. Keitin, hankasin, liotin jne. Viimeisenä laitoin terösvilkaan keraamisen lieden puhdistusainetta, hankasin voimaa käyttäen ja tulos oli loistava. Kuin uusi pannu, ?

    1. Upeaa!
      Pannu on siis pelastettu.
      Joskus hellät keinot ei vaan riitä.

      Terkuin Outi

  9. Hei kiitos ohjeista, olen aikoinani ostanut kirpputorilta teräspannun ja sen käyttö on jäänyt todella vähälle. Eilen sitten jostain syystä päätin piiiiitkästä aikaa pannua käyttää ja öljyn voin yhdistelmällä, sekä juurikin noilla ohjeilla satuin hoitamaan ruokailun ja pesun täydellisesti, kiitos, kun vinkkasit vielä soodasta se meneekin kokeiluun.. ? Nyt voin miehelle päteä tiedoillani ??

    1. Hei!
      Hienoa että löysit apua blogistani. Teräspannut ovatkin todella käyttökelpoisia mutta vaativat omat niksinsä.
      Ruokasooda on ihan välttämätön teräspannun hoidossa. Se pitää teräspannun kirkkaana naarmuttamatta.
      Hyvää joulun ododtusta sinulle!
      T Outi

  10. Kananmunan (ja varmasti monta muutakin asiaa) saa paistettua teräspannulla hienosti, kun malttaa odottaa että pannu on tarpeeksi lämmin ennen kuin lisää siihen rasvaa tai muutakaan paistettavaa. Netistä bongaamillani ohjeilla sitä uuteen pannuuni kokeilin, ja lopputuloksena oli pannulla liukuva ja luisteleva paistettu muna! Niksi on siinä, että kokeilee tiputtaa kuumenevalle pannulle vesitipan: jos tippa leviää pannulle ja haihtuu välittömästi suhisten ilmaan, ei pannu ole vielä paistovalmis. Kun pannulle tiputettu vesipisara jää pallon muotoiseksi (tai hajoaa moneksi pienemmäksi palloksi pannulle läsähtäessään) ja jää pannulle pyörimään ja pomppimaan kuin elohopea ikään, on pannu tarpeeksi kuuma. Ja pannu onkin sitten toden totta kuuma, ja jos on vähän liiankin kuuma, niin voi ruskistuu hetkessä. Mutta eipä pala kananmunakaan kiinni. Kokeilemalla sen sitten ajan kanssa oppii, että kuinka kuumaksi ja miten kovalla teholla sitä omaa hellaa kannattaa pannunsa kanssa käyttää. Teräspannuahan voi kuumentaa tyhjänä aivan huoletta eikä se ole siitä moksiskaan, toisin kuin pinnoitetut pannut.

    Lisäksi niksin jatko-osa, joka on vähintään yhtä tärkeä kuin tuo vesipisarakin: sen kananmunan pitää malttaa antaa paistua ja ottaa paistopinta kaikessa rauhassa, ennen kuin sitä menee sorkkimaan (siinä ei mene kauaa, mutta oma aikansa kuitenkin). Lastalla voi varovasti vähän munan reunalta raottaa, kun kokeilee miten kauan siinä menee. Mutta kun paistopinta on valmis, kananmunan voi helposti irrottaa pannun pinnalta ja se suorastaan lentää pannulta lautaselle.

    En tiedä miten hyvä niksi tämä on monen muun ruoan valmistamiseen, mutta ainakin sen kananmunan saa tuolla lailla paistettua varsin mallikkaasti. Varmasti on totta, että matalampi lämpötila sopii moneen muuhun ruokaan paremmin. Ja sitä rasvaa täytyy tietysti kanamunaakin paistaessa nuukailematta laittaa.

    1. Kiitos Nanna!
      Todella loistava vinkki. Kiitos että jaoit tämän niksin kaikille lukijoilleni. Kokeilenkin tätä heti omalla pannullani.
      Kananmuna onkin niitä vaikeimpia paistettavia teräspannulla. Ja kun kananmuna tarttuu kiinni, niin pannua saakin todella hinkata puhtaaksi.
      Terkuin Outi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *